|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... leveszöldség
* 1 babérlevél
* 1 cseresznyepaprika
* 1 teáskanál szemes bors
* só
elkészítés
1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérl... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál szemes bors
* só
elkészítés
1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérle... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj
elkészítés
1. Elkészítjük a mártást. Ehhez először felaprózott csontot veszünk (én kaptam marhacsontot, a hentessel felvágattam), jól megmossuk és szilánkjait eltávolítjuk.
2. A zöldséget megtisztítjuk, karikára, illetve vékony szeletekre vágjuk. Az almát é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalói: 10 dkg sertés apró hús, 5 dkg marha apró hús, 5 dkg füstölt kolbász, 5 dkg császárszalonna, 30 dkg burgonya, 1 dkg Suller só, 1 db tojás, késhegynyi őrölt bors
A marhacsontot leforrázzuk és hideg vízbe téve, zödségelve tartalmas csontlevest főzünk. A levest ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A Hérát felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást... |
|
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük. Ekkor a vizet kicseréljük rajta, hozzáadjuk a marhacsontot, az összevágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, 3 órán át lassú tüzön főzzük. Ha a pacal már teljesen megpuhult, leszűrjük, a csontot eltávolítjuk és a pacalt vékony csíkokra vág... |
|
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük. Ekkor a vizet kicseréljük rajta, hozzáadjuk a marhacsontot, az összevágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, 3 órán át lassú tüzön főzzük. Ha a pacal már teljesen megpuhult, leszűrjük, a csontot eltávolítjuk és a pacalt vékony csíkokra vág... |
|
|
|
|
|